Male hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji

Nove usluge u Poliklinici Consilium

dr Marija Marinković, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Operativna korekcija kapaka (blefaroplastika) podrazumeva uklanjenje viška kože sa gornjih i zatezanje donjih kapaka u cilju postizanja odmornog, svežeg i mladolikog izgleda lica. Već nakon par dana moguć je povratak svakodnevnim aktivnostima.

 

Estetske operacije na ušima (otoplastika) obuhvataju korekciju klempavih ušiju, velikih ušiju kao i rascepa resice uzrokovane minđušama. Hirurška intervencija traje sat do dva uz minimalne komplikacije.

 

Benigne promene na koži (mladeži, keratoze, ciste, ateromi, lipomi) se lako i jednostavno uklanjaju u lokalnoj anesteziji, intervnecija traje oko 15 minuta. Nakon operacije najčešće nema bola, a pacijent se može vratiti dnevnim aktivnostima.

 

Maligne promene na koži (bazaliomi), ukoliko su manje, se mogu adekvatno ukloniti u lokalnoj anesteziji u skladu sa principima plastične i rekonstruktivne hirurgije.

 

Sindrom karpalnog tunela je posledica priklještenja središnjeg živca u šaci, a karakterišu ga trnjenje u prstima, noćni bolove u šaci i osećaj slabosti sa ispadanjem predmeta iz šake. Operativno lečenje je metoda izbora za ovaj sindrom, koje u najvećem broju slučajeva oslobađa pacijenta svih tegoba.
Korekcija ožiljaka je moguća i hirurškim putem, a vrši se godinu dana nakon formiranja ožiljka.

 

Korekcija velikih i malih usmina podrazumeva uklanjenje viška kože sa ovih delova tela koji često izaziva funkcionalne smetnje kod žena. Operacija traje nešto više od sat vremena uz brz postoperativni oporavak.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *