Ko smo mi –  Poliklinika Consilium

Consilium je osnovan 1996. godine kao specijalistička ordinacija, da bi s vremenom prerastao u polikliniku.

 

Na Svetski dan borbe protiv raka dojke besplatno vršimo mamografiju i ultrazvuk dojke desetinama Novosađanki. Tokom Nacionalnog meseca borbe protiv raka besplatno pregledamo grlić materice u cilju prevencije raka grlića materice i vršimo mamografiju i UZ dojki.

 

Opredelili smo se da vršimo prevenciju raka i drugih teških obolenja, edukujući, pregledajući i apelujući jer sopstvenom stručnošću i odgovornošću možemo da sačuvamo nečiji život. Posebnu brigu usmerili smo na žene, jer je zdravlje njihovih reporduktivnih organa važno ne samo za njihov život, već i za život generacija koje treba da dođu.

 

Pravovremeni pregledi su najbolja dijagnostika.

Vaš Consilium – poliklinika kojoj se veruje.

 

„Poliklinika Consilim“ prerasla je iz specijalističke ordinacije „Consilium“, osnovane još pre skoro 20 godina u polikliniku. U startnoj registraciji imala je 3 odvojene specijalnosti: internu medicinu, ginekologiju i radiologiju i funkcionisala je u Novom Sadu, Jevrejska 4. Proširivanje delatnosti je iziskivalo i proširivanje prostora, te su ordinacije preseljene na sadašnju lokaciju ul.Vršačka 21 i registrovane kao Poliklinika Consilium.

 

 • Interna medicina: prof.dr Ljiljana Todorovic- Đilas internista endokrinolog, sa stalnim zaposljenjem na Klinici za endokrinologiju, KC Vojvodine;
 • Prof.dr Marija Vidnis – Jesic – internista kardiolog;
 • Dr Radoica Drobnjak- internista kardiolog;
 • Dr Milorad Kosijer, internista gastroenterolog;
 • Doc. dr Ivana Urosevic, internista hematolog.

 

U svojoj delatnosti bave se dijagnostikom i terapijom svih internističkih bolesti. Od dopunskih dijagnostičkih procedura u poliklinici se radi: ultrazvuk štitaste i paraštitaste žlezde, punkcija štitaste žlezde, EKG, ehokardiografija i dopleri ritma i krvnog pritiska.

 

 • Ginekologija: pim.dr Jevrosima Ziramov, ginekolog-onkolog;
 • Dr.Irena Bujas, ginekolog i akušer, stalno zaposlena u Ginekološko – akušerskoj klinici KC Vojvodine, odeljenje za sterilitet;
 • Dr Ljiljana Lovre, ginekolog, stalno zaposlena u Vojno-medicinskom centru Petrovaradin;
 • Dr Krstonošić – ginekolog.

 

Bave se dijagnostikom i lečenjem steriliteta, pripremom za ventelesnu oplodnju, dijagnozom i praćenjem trudnoće, uključujući i CTG (kardiotokogram) bebe u terminu pred porođaj. Takođe se bave dijagnostikom polno prenosivih bolesti (brisevi, Papa test), te ranim otkrivanjem karcinoma grlića meterice.

Od ginekoloških dijagnostičkih procedura u poliklinici se rade i kolposkopija i ultrasonografski pregled.

 

 • Radiologija: doc.dr Dragana Đilas, stalno zaposlena u Centru za magnetnu rezonancu Instituta za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici;
 • dr Ružica Milosavljević, radiolog.

 

Bave se kompletnom ultrazvučnom dijagnostikom svih abdominalnih organa, uključujući i bubrege, mokraćnu bešiku i prostatu, a posebno dijagnostikom dojke: ultrazvuk, mamografija i biopsije dojke.

 

Takođe obavljaju konsultacije vezane za preglede i nalaze magnetne rezonance.

U našem timu saradnici su i 3 medicinske sestre i rendgen tehničar, koji doprinose efikasnosti rada poliklinike.

Zakazivanje pregleda vrši se svaki radni dan od 08 do 20 h i subotom od 08 do 13 h na telefon 021/426488.

 

ginekologija zvucna dijagnostika interna medicina