Hormonska terapija na prirodniji način?

//Hormonska terapija na prirodniji način?

Hormonska terapija na prirodniji način?

2020-10-26T11:52:22+01:00
Od 18. do 27.11.2020. dr Victoria Ilijev Čupić (SAD), će primati pacijente na konsultacije u vezi sa primenom bio-identičnih hormona (primena suplemenata i ishrana kao zamena za standardnu hormonsku terapiju).
Ukoliko ste zainteresovani pozovite nas kako bismo vas uputili koje hormonske nalaze treba uraditi pre pregleda. Pregled je namenjen i muškarcima i ženama.
Najnoviji tretman hormonskog disbalansa je moguć uz korekciju ishrane i primenu suplemenata.
Sada možete kod nas obaviti pregled i konsultacije kod dr Čupić, specijaliste u regenerativnoj i „antiejdžing“ medicini, sa 20-ogodišnjim iskustvom u SAD.
 
Hormonski disbalans se najčešće dešava i pre nego što žena uđe u menopauzu, između 35. i 50. godine života. Najčešći simptomi su: promena u ciklusu, previše obimne ili neredovne menstruacije, nespavanje, glavobolje, dobijanje na težini, umor, nedostatak seksualne energije, suva kože i opadanje kose.
Često lekari ne posumnjaju da bi takvi simtomi imali neke veze sa hormonima i pacijeni završavaju na raznim lekovima za spavanje, umirivanje, ili pilulama za kotracepciju.
Posle 50. godine žena je već najčešće u menopauzi, kada je lakše dijagnosticirati, ali se često propušta ova dijagnoza kod mlađih žena u 40 – tim godinama. Žene retko pričaju o ovakvim problemima i često dobijaju odgovor od lekara da je to normalno ili da ne treba ništa raditi, dok se ne dođe u menopazu. Ali, i onda se izbegava hormonska terapija iz straha i neznanja o pravoj vrednosti i pravoj upotrebi hormona. Kao što znamo, postoje sintetički hormoni i bioidentični, a razlike su velike.