Prof. dr Katarina Koprivšek  

Radiolog

2022-06-22T12:40:49+02:00

Predaje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a svoje bogato radno iskustvo u polju radiologije stiče radeći na Institutu za Onkologiju u Sremskoj Kamenici na odeljenju Dijagnostički imidžing centar. Autor je i koautor brojnih naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu. U Consiliumu radi kao radiolog za sve ultrazvučne i rendgenske preglede na savremenim digitalnim aparatima.

USLUGE:

  • UZ gornjeg abdomena

Saveti iz ordinacije

Samopregled dojki

By |

Naučne studije pokazuju da redovni samopregledi dojki u kombinaciji sa godišnjim pregledom kod obučenih doktora (radiologa i/ili onkologa) povećava šanse za rano otkrivanje raka dojke.
Korisno je vršti samopregled dojki jednom mesečno. Samopregled dojki treba raditi u prvoj polovini ciklusa, a idealno bi bilo u periodu od 5. do 15. dana od prvog dana menstruacije.Naučne studije pokazuju da redovni samopregledi dojki u kombinaciji sa godišnjim pregledom kod obučenih doktora (radiologa i/ili onkologa) povećava šanse za rano otkrivanje raka dojke.
Korisno je vršti samopregled dojki jednom mesečno. Samopregled dojki treba raditi u prvoj polovini ciklusa, a idealno bi bilo u periodu od 5. do 15. dana od prvog dana menstruacije.