Prof. dr Katarina Koprivšek  

Radiolog

2019-03-05T19:20:06+01:00

Predaje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a svoje bogato radno iskustvo u polju radiologije stiče radeći na Institutu za Onkologiju u Sremskoj Kamenici na odeljenju Dijagnostički imidžing centar. Autor je i koautor brojnih naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu. U Consiliumu radi kao radiolog za sve ultrazvučne i rendgenske preglede na savremenim digitalnim aparatima.

USLUGE:

  • RTG – sva RTG snimanja

  • UZ gornjeg abdomena

Saveti iz ordinacije

Sumnjiva promena na dojci, šta činiti

By |

Kome se radi ultrazvuk dojki i da li je štetan?
Ultrazvuk dojki se radi mlađim osobama od 40. godine i apsolutno nema štetnih uticaja. Ovom metodom je moguće dijagnostikovati dobroćudne tumore i ciste sa velikom preciznošću, ali metoda ne može da zameni mamografiju u otkrivanju karcinoma dojke. Kome se radi ultrazvuk dojki i da li je štetan?
Ultrazvuk dojki se radi mlađim osobama od 40. godine i apsolutno nema štetnih uticaja. Ovom metodom je moguće dijagnostikovati dobroćudne tumore i ciste sa velikom preciznošću, ali metoda ne može da zameni mamografiju u otkrivanju karcinoma dojke.

Dijagnostika oboljenja dojki

By |

Karcinom dojke je najčešća zloćudna bolest žena. Kod nas oboli svaka deveta žena. Danas se zna da izlečenje žena zavisi od veličine i rasprostranjenosti tumora, te je logično da je jedina prevencija karcinoma dojke, zapravo njegova rana detekcija. Dakle, ukoliko se rak dojke otkrije na vreme, može se potpuno izlečiti u 90% slučajeva!Karcinom dojke je najčešća zloćudna bolest žena. Kod nas oboli svaka deveta žena. Danas se zna da izlečenje žena zavisi od veličine i rasprostranjenosti tumora, te je logično da je jedina prevencija karcinoma dojke, zapravo njegova rana detekcija. Dakle, ukoliko se rak dojke otkrije na vreme, može se potpuno izlečiti u 90% slučajeva!