Sve za decu u oblasti interne medicine

/, Usluge/Sve za decu u oblasti interne medicine

Sve za decu u oblasti interne medicine

2018-12-10T15:24:29+02:00

Zahvaljujući ogromnom poverenju naših pacijenata, ukazanom pre svega doktorki Ljiljani Đilas Todorović, sve češće smo dobijali upite za dečje preglede, te je Consilium postepeno počeo da uvodi i specijalističke pedijatrijske preglede, da bi danas imao kompletnu internu medicinu za decu.

To obuhvata usluge lekara sledećih specijalnosti:
• dečji kardiolog
• dečji gastroenterolog
• dečji pulmolog
• dečji alergolog
• dečji ORL
• dečji endokrinolog

Dečiji kardiolog
Dečjem kardiologu dovodite vaše dete najčešće po uputu pedijatra, ili ako se dete bavi sportom, u okviru kojeg ima sportske sistematske preglede. O zdravlju kardio-vaskularnog sistema vašeg deteta u Consiliumu brine dr Nenad Barišić, dečji kardiolog. Pored kliničkog pregleda i konsultacija, za decu radimo i EKG i ultrazvuk srca.

Dečiji gastroenterolog
Za sve u vezi sa probavom i radom probavnog sistema kod dece možete se obratiti našoj doktorki, dečjem gastroenterologu dr Jeli Tošić. Možete se obratiti po uputu detetovog lekara ili u situacijama kada dete povraća, ima proliv, zatvor, bolove u stomaku itd. Pored kliničkog pregleda, doktorka daje i konsultacije. Ponekad su potrebne i dodatne analize – laboratorijski nalazi, o čemu vas svakako doktorka prethodno obavesti.

Dečiji pulmolog
Što se tiče bolesti i praćenja funkcionisanja pluća, o tome vodi računa naš dečji pulmolog dr Đurđevka Tenjović. Pored kliničkog pregleda i konsultacija, kod nas možete obaviti i spirometriju za vaše dete, kao i RTG pluća, u slučaju da je to neophodno. Takođe vam pomažemo u obučavanju za primenu inhalacije.

Dečiji alergolog
Vrlo blisku saradnju, kada je potebno, imaju naša dva lekara – alergolog i pulmolog. Dečji alergolog je zadužen za sva pitanja u vezi sa alergijama kod dece, febrilnim stanjima, kao i za imunološke statuse. S obzirom na to da su bolesti pluća, kao što je astma, često povezane sa alergijama, naša doktorka Jelena Tomić, dečji alergolog usko sarađuje sa dr Tenjović, dečjim pulmologom i kada je potrebno zajednički sagledavaju i planiraju lečenje deteta. Pored kliničkog alergološkog pregleda i konsultacija, kod nas možete obaviti i alergotestiranje vašeg deteta.

Dečji ORL
Kompletnu brigu za uho-grlo-nos vodi doktorka Lili Džilvidžieva, dečji ORL specijalista. Upala uha, gušobolje, krajnici, sinusi, samo su neke od oblasti za koje je zadužena doktorka. Pored kliničkog pregleda i konsultacija, radimo i pregled otoskopom – detaljan pregled uha.

Dečiji endokrinolog
Gojaznost kod dece, problemi sa štitastom žlezdom, dijabetes kod dece, problemi rasta i razvoja, rad nadbubrežne žlezde i hipofize i mnoge druge oblasti endokrinologije – za njih je zadužena doktorka Slavica Dautović, dečji endokrinolog. Pored kliničkog pregleda i konsultacija, za praćenje rasta radimo i snimak šake, a radimo i ultrazvuk štitaste žlezde.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas u Vršačkoj 21 u Novom Sadu ili na 021 426 488.