Hijaluronska kiselina – fileri – dodavanje volumena

Šta su fileri?


Fileri su supstance koje se koriste radi dopune volumena kože (popunjavanje bora i udubljenih ožiljaka od akni), ali i za remodelovanje lica (uvećanje jagodica, usana..). Fileri mogu biti resorptivni (privremeni) i neresorptivni (trajni). Mi preporučujemo resorptivne filere zbog bezbednosti i lakše korekcije.
Hijaluronska kiselina je najrasprotranjeniji resorptivni filer. Ova supstanca se prirodno nalazi u koži i ima osobinu da zadržava vodu i tako nadomešta nedostajući volumen. Za svrhu filera je dobijena sintetskim putem.

 

fileri

 

Kada se koriste fileri?


Za popunjavanje bora: nazolabijalnih (onih koje idu od nosa do usana); marionetskih brazdi (od usana ka bradi) – na ovaj nači se podižu i uglovi usana; svih drugih izraženih bora na licu; za uvećanje usana; za popunjavanje udubljenih ožiljaka od akni; za naglašavanje kontura lica.

 

Kako se tretman izvodi?


Tretman se radi u lokalnoj anesteziji. Neposredno po ubrizgavanju preparata masira se deo tkiva u koji je aplikovana supstanca kako bi se ona što bolje rasporedila. Nakon tretmana postoji mogućnost pojave malih modrica koje se mogu pokriti šminkom. Pravi efekat nastaje nakon 2 dana kada se i minimalan otok od intervencije povuče.

 

Koliko dugo traje efekat?


U zavisnosti od gustine hijaluronske kiseline, resporpcija je različita. Gušći preparati koji se koriste za remodelovanje traju i do 18 meseci, a oni manje viskozni u proseku traju 6-9 meseci.

 

cox-hijaluron

 

 

lohan-hijaluron

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *