CO2RE laser – zlatni standard za zatezanje kože!

/, HED/CO2RE laser – zlatni standard za zatezanje kože!

CO2RE laser – zlatni standard za zatezanje kože!

2019-05-09T10:55:53+02:00

Od sada u Poliklinici Consilium dostupni su vam tretmani frakcionisanim CO2RE laserom vodećeg proizvođača lasera u svetu, Synerom Candela. Frakcionisani Co2RE laser zateže i podmlađuje kožu na izuzetan i efikasan način.
Koristi se i za tretiranje svih vrsta ožiljaka, uključujući i ožiljke od akni, kao i strije i bore.

Frakcionisani CO2RE laser je zlatni standard
za zatezanje kože!

  • Boje i teksture kože
  • Suncem oštećene kože
  • Bora i finih linija
  • Ožiljaka od akni i drugih ožiljaka
  • Pigmentacije kože nastale kao posledica solarnog oštećenja i godina

  • Vidljivi, dugotrajni rezultati
  • Brza procedura
  • Prilagođeno individualnim potrebama
  • Meka, glatka koža

Videćete razliku koju želite nakon samo jednog tretmana!

Zakažite konsultacije sa dr Marijom Marinković, plastičnim i rekonstruktivnim hirurgom na 021/426488 ili 065 6196910 ili nas posetite u Vršačkoj 21 u Novom Sadu.

STRUČNOST PRE SVEGA

Dr Marija Marinković
– plastični i rekonstruktivni hirurg –

Pored specijalizacije, svoje veliko iskustvo stiče radeći na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog Centra Vojvodine u Novom Sadu. Dalje se usavršavala na Klinici za plastičnu hirurgiju bolnice Bogenhousen u Minhenu u Nemačkoj, kao i na Univerzitetskoj klinici Karolinska u Štokholmu u Švedskoj. Veliko znanje iz oblasti estetske hirurgije je stekla i na prestižnoj klinici za estetsku hirurgiju Akademikkliniken u Štokholmu u Švedskoj. Dr Marinković je stručnjak za različite operacije ne samo iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije (uklanjanje različitih benignih i malignih promena sa kože – mladeža, fibroma, lipoma …; operacije karpalnog tunel, Dupuytrenove kontrakture, korekcije ožiljaka…) nego i iz estetske hirurgije (blefaroplastike, otoplastike, uvećanja, smanjivanja i podizanja dojki, abdominoplastike, smanjivanje malih i velikih usmina…) kao i iz nehirurških procedura za podmlađivanje (korekcije bora botulin toksinom i filerima, uvećanje usana, nehirurške korekcije nosa, podizanje jagodica…).

DR MARIJA MARINKOVIĆ

Tretman frakcionisanim CO2 RE laserom obavlja
dr Marija Marinković,
specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Frakcionisanim CO2RE laserom Syneron Candela

Frakcionisano lasersko podmlađivanje i zatezanje kože

CO2RE

Dokazano rešenje za glatku kožu

Tretiranje bora, ožiljaka i suncem oštećene kože

Šta je CO2RE?

CO2RE je frakcionisani laser za podmlađivanje kože. CO2RE laser pravi brojne mikro kanale termičkog oštećenja do željene dubine derma, ostavljajući okolno tkivo nepromenjeno. Visoki procenat netretirane kože omogućava brže zarastanje i značajno smanjuje period oporavka.
Duboko zagrevanje tkiva stimuliše trenutnu kontrakciju kolagena, kao i dugotrajno remodeliranje novog kolagena. Rezultat je tretman koji je brz, komforan i zahteva mnogo kraći oporavak za razliku od tradicionalnog laserskog podmlađivanja.

Za podmlađivanje kože ablativnim laserima tradicionalni CO2 laseri dugo vremena su smatrani zlatnim standardom, zbog najboljih rezultata. Ipak, period oporavka je dug, a neželjeni efekti značajni. Neablativni laseri imaju znatno kraći period oporavka, ali je i njihova efikasnost ograničena.
CO2RE laserom se postižu vidljivi i kvalitetni rezultati. Dokazano je efikasan u poboljšanju tonusa i reljefa kože, uklanjajući efekte sunčanja i starenja kože, ublažavajući fine bore i ožiljke.

Tretmani se razlikuju u zavisnosti od traženog intenziteta podmlađivanja.

Kako da znam da li su CO2RE tretmani dobri za mene?

Idealni kandidati za CO2RE imaju oštećenu kožu usled izlaganja suncu, starosne fleke, bore, neujednačen ten, grube neravnine na koži, kao što su ožiljci od akni. Idealno je za svakog ko želi da mu koža izgleda mlađe bez dugotrajnog oporavka koji je povezan sa tradicionalnim laserskim tretmanima.

Kako izgleda procedura CO2RE laserom?

Možete očekivati umerenu neugodnost tokom tretmana, ali anestetik koji se nanosi pre procedure, obično čini proceduru prihvatljivom.

Da li je CO2RE siguran?

Da. Trebalo bi da popričate sa vašim lekarom o kompletnoj istoriji vaše kože i vašem ukupnom zdravstvenom stanju da bi minimizovali potencijal za bilo kakve negativne reakcije.

Koliko CO2RE tretmana će mi biti potrebno?

Videćete razliku koju želite već posle jednog tretmana. U danima nakon tretmana vaša koža će postepeno izgledati mekša, glatkija i sa manje pigmentacija. Fine bore i neravnine će postajati sve bolje. CO2RE laser stimuliše stvaranje novog kolagena i zbog toga se unapređenje izgleda kože nastavlja do 6 meseci nakon tretmana. U cilju postizanja što boljih rezultata, često je potrebno ponoviti tretman oko čega će vas vaš lekar posavetovati.

Koliko dugo će rezultati trajati?

Trajnost CO2RE rezultata sličan je onim rezultatima hirurških zahvata. Ipak, ima puno faktora koji utiču na to koliko dugo možete očekivati rezultati da traju. To pre svega zavisi od vašeg zdravlja, starosti i načinu na koji brinete o vašoj koži nakon tretmana.

Šta mogu da očekujem nakon mog tretmana?

Odmah nakon procedure možete očekivati osećaj sličan gorenju pod suncem, koji traje nekoliko sati. Možete očekivati perutanje kože sa dela lica na kome je vršen tretman. Ovo je prirodan proces koji može trajati od 7 do 10 dana.