PRP i laser u ginekologiji i estetici

2019-03-05T23:27:13+01:00

 

2. decembra 2018. je održan kurs o upotrebi PRP i lasera u ginekologiji i estetici. Predavači su bili prof. Barbara Hersant MD PhD, plastični hirurg, Francuska i dr Milica Rajović, plastični hirurg, VMA.

Pored polaznika iz drugih ustanova ovom skupu su prisustvovali i naši lekari dr Lovre, dr Ćurčić, dr Marinković i dr Ćirić.

PRP je dostupan i našim pacijentima i to u ginekologiji rade dr Lovre i dr Ćurčić, a u estetici dr Marija Marinkovic i dr Aleksandra Ćirić. U obe ordinacije se ovaj tretman može vršiti i u analgosedaciji.

PRP je metoda tretiranja tkiva vlastitom plazmom, iz vaše krvi. Budući da je reč o vlastitom tkivu koje se neposredno nakon uzimanja vraća u kožu, rizik od imunološke reakcije ne postoji, kao ni od prenošenja bolesti putem krvi.

U ginekologiji se ova metoda primenjuje kod pacijentkinja sa suvom i atrofičnom vaginom, lichen sclerosus, stres urinarnom inkontinencijom. Takođe se koristi za vulvovaginalnu rejuvenaciju, otklanjanje ožiljaka i kod žena sa poremećenom seksualnom funkcijom.

U estetici se koristi za podmlađivanje kože jedne ili više regija, pripremljena plazma se ubrizgava u kožu sitnim ubodima iglom na rastojanju od 1 cm. Tako možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea, nadlanica, unutrašnjeg dela butina, regije oko kolena, dela nadlaktica gde je koža opuštena pa čak i stomaka.