PRP tretman u ginekologiji

/, Ginekologija/PRP tretman u ginekologiji

PRP tretman u ginekologiji

2019-03-30T11:22:11+01:00

NOVO U CONSILIUMU – potpuno prirodna metoda u ginekologiji, koja ima snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji tkiva – PRP TRETMAN U GINEKOLOGIJI (Platelet Rich Plasma ) – plazma obogaćena trombocitima.

 PRP se primenjuje kod:

• izostanka orgazma
• suvoće vagine
• bolnosti pri polnom odnosu
• nekontrolisanog odilaženja mokraće
• čestih upalnih promena
• ožiljaka nakon epiziotomije
• lichen sclerosum (kožno autoimuno obolenje spoljnih genitalija)

O tretmanu

Plazma obogaćena trombocitima dobija se centrifugiranjem iz vlastite krvi. Nakon centrifugiranja, ubrizgava se direktno u tkivo vagine ili vulve. S obzirom na to da se koristi vlastita krv pacijentkinje, ne postoje nikakve nus pojave i kontraindikacije. Tretman se bazira na moći lečenja koju imaju matične ćelije i faktori rasta iz vlastite krvi. Jednom ubrizgan u tkivo, PRP oslobađa aktivne faktore rasta, koji privlače i aktiviraju matične ćelije na mestu ubrizgavanja, stimulišu rast krvnih sudova, rast fibroblasta, proliferaciju žlezdanog tkiva i nov neuronski rast, što dovodi do podmlađivanja i poboljšanja funkcije tkiva.

Pojačanje prokrvljenosti, vlažnosti i elastičnosti

Zahvaljujući primeni najnovijeg proizvoda, Cellular Matrixa, dolazi do neurovaskularizacije vagine, čime se poboljšava prokrvljenost tkiva i vraća volumen. Ovaj proizvod se bazira takođe na PRP, ali je obogaćen i hijaluronskom kiselinom, što omogućuje produženo zadržavanje faktora rasta na mestu primene, pojačanje hidracije, volumena i stvaranje 3D mreže, u koju mogu da se inkorporiraju matične ćelije. Zbog bolje prokrvljenosti dolazi do vraćanja prirodne vlažnosti sluzokože i uklanjanja vrlo neprijatne suvoće vagine, koja otežava seksualno zadovoljstvo ženama u menopauzi, postmenopauzi i neposredno posle porođaja. Zbog povećane sinteze kolagena i elastina, dolazi do poboljšanja elastičnosti zidova vagine. Tretmanom klitorisa vraća se mogućnost postizanja orgazma.

Postupak se ponavlja 2 do 3 puta, a efekat traje oko 18 meseci. Nakon tretmana nije potreban nikakav oporavak.