Laser – Ginekologija – besplatne konsultacije u avgustu

//Laser – Ginekologija – besplatne konsultacije u avgustu

Laser – Ginekologija – besplatne konsultacije u avgustu

2019-08-12T12:02:14+01:00
Ukoliko imate problem sa:
– nevoljnim odilaženjem mokraće, poznatim kao urinarna inkontinencija,
– atrofijom intimne regije usled menopauze
– proširenjem intimne regije nakon porođaja
preporučujemo tretman CO2RE laserom kod naših dr Ljiljane Lovre Škrivan i dr Nataše Ćurčić.
Besplatne konsultacije tokom celog avgusta možete zakazati na: 065 6196910; 021 426488; 0216393025

Da li je procedura sigurna? Da li postoje rizici u vezi sa laserskim tretmanom u vaginalnoj oblasti?

CO2RE uređaj je odobren od strane Američke uprave za hranu i lekove, za različite vrste ginekoloških i genitourinarnih indikacija. CO2RE Intima nudi solucije za različite vrste estetskih procedura. Tretmani su sigurni i efektivni uz blagu ili nikakvu neudobnost i sa manjim zastojima.
Kao kod svih laserskih tretmana, bitno je naći iskusnog profesionalnog lekara kome možete verovati.

Koliko tretmana je potrebno?

Pacijenti dobijaju tri ambulantska tretmana, koja se odvijaju jednom u tri nedelje.

Kada će pacijenti videti rezultate?

Većina CO2RE Intima pacijenti vide i osećaju poboljšanje nakon prvog tretmana, iako procedura
zahteva tri tretmana.

Kojim ženama CO2RE Intima najviše odgovara?

CO2RE Intima je namenjen ženama koje žele da uspore znake starenja u svojoj vaginalnoj oblasti. Ovo uključuje žene koje su se porađale, perimenopauzalne, menopauzalne žene, žene koje žele poboljšanje u seksualnom životu i bolje seksualno iskustvo, kao i žene koje žele vaginalna kozmetička poboljšanja i veće samopouzdanje u vezi svog ženskog zdravlja.

Šta je vaginalna atrofija?

Vaginalna atrofija je tanjenje, suvoća i upala vaginalnih zidova, koja nastaje kao posledica manjeg lučenja estrogena.
Vaginalna atrofija se najčešće pojavljuje nakon menopauze.

Šta je uzrok vaginalne atrofije?

Genitourinarni sindrom menopauze je izazvan smanjenjem proizvodnje estrogena. Manjak estrogena čini vaginalno tkivo tanjim, suvljim, manje elastičnim i osetljivijim.

Šta je mehanizam akcije CO2 lasera za lečenje stidnične i vaginalne atrofije?

Drugačiji mehanizam je u opticaju u tretmanu vaginalne atrofije, koji je karakterizovan tanjenjem epitelijalnog tkiva vagine i nižim genitourinarnim traktom. U ovom slučaju cilj tremana je obnavljanje gubitka elastičnosti i smanjene vaginalne lubrikacije. Co2 laser je sposoban da napravi promene u vaginalnom tkivu, vaginalnom zidu, kao i da spreči množenje bakterija i gljivica. Takođe, tu je i poboljšanje u vezivnom tkivu sa novim mladim vezivnim ćelijama – kolagenom i prisustvom krvnih kapilara.

Šta je urinarna neumerenost?

Urinarna neumerenost je gubitak kontrole nad bešikom, što za posledicu ima nenamerni prolazak urina. Može biti u malim količinama, kao i u velikim nekontrolisanim količinama.

Šta izaziva urinarnu neumerenost?

Postoji nekoliko uzroka: slabost karličnog dna zbog porođaja, gubitak mišićne jačine u bešici i urogenitalnoj oblasti, teški neurološki poremećaji, dijabetes i posledični efekti onkološkog tretmana.

Da li zbog toga možemo reći da postoje različiti tipovi urinarne neumerenosti?

Da, postoje tri glavna tipa: naglašena neumerenost koja se događa tokom radnji, kao što su: kašljanje, kijanje, smejanje ili tokom vežbanja, nagla neumerenost – to je onaj osećaj da nećete stići do toaleta na vreme i mešana neumerenost koja predstavlja kombinaciju prve dve.

Da li se ovaj poremećaj pojavljuje samo kod žena?

Ne, on takođe utiče i na muškarce, mada u manjoj meri, dok jedna u ćetiri žene pati od ovog poremećaja.

U kojim se godinama obično pojavljuje ovaj poremećaj?

Kod većne žena se pojavljuje u godinama oko menopauze, mada se može pojaviti u bilo kojim godinama od 18, pa nadalje. Na primer: naglašena neumerenost se može pojaviti kod mladih žena nakon porođaja, otvor vagine se povećava i karlično dno je poremećeno, što dovodi do neumerenosti. Drugi slučaj se pojavljuje kod žena u menopauzi, jer gubitak estrogena izaziva smanjenje kolagena u karličnom dnu. Nagla neumerenost je karakteristična za pozne godine – kako starimo bešika se više pomera, dovodeći do nevoljnog pokretanja urina.

Koje poremećaje CO2RE Intima leči?

U ginekološkoj specijalnosti CO2RE izvodi rezanje, izrezivanje, ablaciju, isparavanje mekog tkiva, tretiranje kondiloma, stidnične distrofije i benigne lezije spoljnih genitalija, kao i poboljšanje njihovog izgleda za remodeliranje vaginalnog tkiva.

Da li se CO2RE Intima može koristiti za vaginalno opuštanje? Vaginalni relaksacioni sindrom?

Gubitak vaginalnog tonusa može biti nuspojava vaginalnog porođaja i starenja. Vremenom vaginalni zid i ulaz u vaginalni kanal, mogu se razrediti i izgubiti vaginalno tkivo i elastičnost.

Da li se CO2RE Intima može koristiti za modifikovanje izgleda vagine?

CO2RE Intima laserski tretman može remodelirati stidnično tkivo i vlakna, restaurirajući fleksibilnost oblika. Tretman se može upotrebiti za popravljanje tonusa i teksture kože.

Koliko tretmana je potrebno?

Pacijenti dobijaju tri ambulantska tretmana koji su razdvojeni na po 3 nedelje.

Koliko dugo traje lečenje?

Nakon trećeg tretmana, pacijenti bi trebalo da dolaze jednom godišnje, radi održavanja.

Kada će pacijenti videti rezultate?

Većina CO2RE Intima pacijenti vide i osećaju poboljšanje nakon prvog tretmana, mada procedura zahteva tri.

Šta su genitalni polipi?

Oštra papiloma, obično na koži ili sluzokoži, na membranama anusa i spoljnih genitalija, izazvana virusom koji je prenesen seksualnim kontaktom.

Šta je vulvodinija?

Ovo je hronični bolni sindrom koji utiče na stidničnu oblast i nastaje bez identifikovanog razloga. Simptomi uključuju osećaj peckanja ili iritacije. Simptomi moraju trajati najmanje 3 meseca. Tačan uzrok je nepoznat, ali se pretpostavlja da je u vezi sa genetikom, imunologijom, a moguće i dijetom.

Šta je vaginizmus?

To je vaginalna zategnutost koja izaziva neudobnost, peckanje, bol, bol pri odnosu ili potpunu nemogućnost imanja seksualnih odnosa.

Šta je vaginalni prolaps?

To je stanje u kome strukture, kao što su: materica, rektum, bešika ili vagina počinju da se pomeraju sa svojih normalnih pozicija. Bez medicinskog tretmana, mogu se pomerati još više.

Šta je vaginalna intrepitalijana neoplazija?

To je bolest kože. Abnormalne ćelije se razvijaju na površinskim slojevima kože, prekrivajući stidnicu. Ovo može trajati dugo. Neki doktori to nazivaju stanjem pred rak, iako mnoge žene zbog ovog stanja neće dobiti rak. Ovaj poremećaj je rastući problem pogotovu kod žena u četrdesetim.

Šta je dispareunia?

To je bolan seksualni odnos iz medicinskih ili psiholoških razloga. Bol može primarno biti na spoljašnjem delu genitalija ili dublje u karlici. Razumevanje trajanja, lokacije i prirode bola je bitno za identifikovanje uzroka bolova.

Šta je leukoplakia?

To je hronična upala kože koju karakteriše blistava površina koja utiče na stidnicu i anus. Može uticati na bilo koji deo tela, bilo koje osobe i napada genitalije. Lichen scloresus nije zarazan. U ovakvom stanju povećan je rizik od kancera kože. U starijim godinama Lichen scloresus nije izlečiv, ali se može poboljšati tretmanima i često se progrsivno pogoršava.

Šta je vaporizacija herpesa?

Herpes je infekcija izazvana herpes simpleks virusom. Ovaj virus utiče na spoljašnje genitalije, analnu oblast sluzokožna tla i kožu na drugim delovima tela. Hepres je dugotrajno stanje. Ipak, mnogi ljudi nikad nemaju simptome i ako imaju ovaj virus.

Šta je dishromija u stidničnoj oblasti?

Dishromija se odnosi na promenu boje kože.

Šta su strije?

To su roze ili ljubičaste lezije koje kasnije postaju bele linije, pojavljuju se na grudima, butinama, stomaku i stražnjici, zbog buđenja elastičnih tkiva vezanih za trudnoću, povećanje telesne težine, rapidni rast tokom puberteta i adolescencije.

Šta je labioplastija?

To je procedura plastične operacije za menjanje izgleda unutrašnje i spoljašnje labije.
Dve vrste žena žele kozmetičku genitalnu operaciju: one sa kongenitalnim stanjem i one koje osećaju fizičku nelagodnost ili žele da promene izgled svojih genitalija, jer smatraju da ne pripadaju normi.