Popust na pregled mladeža

//Popust na pregled mladeža

Popust na pregled mladeža

2019-12-25T15:50:45+01:00

Od 8. do 25. januara 2020. kod nas možete obaviti pregled mladeža, dermoskopom po ceni sa popustom od 4000 RSD umesto 5000RSD.

Kada se obratiti lekaru?

Ako je mladež počeo da vas:

  • Boli, svrbi, ili peče;
  • Gnoji ili krvari;
  • Ponovno se pojavljuje na mestu sa koga je uklonjen;
  • Pojavio se nakon 30. godine starosti;
  • Menja boju (gubi boju ili postaje tamniji).

Prevencija i lečenje

Ukoliko ste iz bilo kog razloga zabrinuti u vezi sa nekim mladežom ili drugom promenom na koži za koju niste sigurni šta je, najbolje je obratiti se dermatologu. Nakon kliničkog pregleda, dermatolog će uraditi dermoskopski pregled mladeža, nakon čega će vam biti preporučeno da li mladež treba ukloniti ili ne.

Šta je dermoskopija?

Pregled mladeža ili dermoskopija je jednostavna i neinvazivna, brzo izvodljiva i veoma korisna metoda pomoću koje je moguće postaviti pouzdaniju dijagnozu pigmentnih lezija ili mladeža, a posebno razlikovati melanom od drugih benignih pigmentnih promena na koži.

Tokom dermoskopije koristi se aparat dermoskop koji ima odgovarajući optički sistem sočiva i izvor polarizovane svetlosti. Klinička pouzdanost dijagnostifikovanja melanoma „golim okom“ procenjena je na 65%, a dermoskopski pregled mladeža značajno popravlja ovu pouzdanost na 90 %. Ovaj pregled pigmentnih promena bez sumnje zauzima sve značajnije mesto u ranom otkrivanju melanoma. Takođe, ovom metodom moguće je i rano otkrivanje drugih tumora kože.

Treba li mladež da se ukloni?

Svaki mladež može da se ukloni ukoliko smeta, zbog mesta gde se nalazi ili iz estetskih razloga. Bitno je samo da intervenciju uradi dermatolog ili hirurg i da se uklonjeni mladež pošalje na patohistološku analizu.

Zakazivanje na 065 6196910; 021 426488; 0216393025