Popust na lečenje pojačanog znojenja

Od 19. juna do 7. jula 2017. možete ostvariti 15% popusta na terapiju lečenja pojačanog znojenja.

Leto je period kada se češće znojimo pod uticajem velikih vrućina, međutim kod jednog dela populacije javlja se pojačano i nepredvidivo znojenje. Takvo znojenje, stručno nazvano hiperhidroza, je izraženo tokom cele godine, ali u letnjem periodu stvara izraženiju socijalnu barijeru, jer ga je nemoguće prikriti. U Poliklinici Consilium je dostupna nova terapija pazušnih jama za suzbijanje hiperhidroze. Terapiju izvodi specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Marija Marinković.

 

Kako se izvodi terapija pazušnih jama?

 

Terapija Botoxom je veoma delotvorna u predelu pazušnih jama. Samo jedno tretiranje pazušne regije blokira receptore čijom aktivacijom se pojačava funkcija znojnih žlezda, a dejstvo traje od 6 meseci do godinu dana.

Terapiju je moguće izvoditi tokom cele godine, čak i u letnjim mesecima jer pacijent može obavljati sve redovne aktivnosti.

 

 

 

 

Šta je hiperhidroza i zašto nastaje?

Hiperhidroza podrazumeva pojačano i nepredvidivo znojenje kod ljudi. Ovo stanje se javlja kod oko 2-3% stanovništva i često je praćeno nezadovoljstvom pojedinca.

 

Utiče na svakodnevni život, često je praćeno neprijatnim mirisom, izaziva sramežljivost, ostavlja fleke na odeći, uništava romantiku i komplikuje posao, socijalne kontakte i obaveze. Može čak uticati na izbor zanimanja, javna pojavljivanja ili kontakt sa klijentima.

 

Hiperhidroza se najčešće javlja idiopatski, nepoznat je uzrok, i tada se radi o primarnoj hiperhidrozi. Postoji i sekundarna hiperhidroza koja je ređa i javlja se kod nekih neuroloških, metaboličkih i drugih sistemskih poremećaja.

Pojačano znojenje može biti generalizovano ili znatno češće fokalno, odnosno lokalizovano na dlanovima, tabanima, aksilarnoj regiji (predeo pazuha) ili ingvinalnoj regiji (prepone).

 

O dr Mariji Marinković

Dr Marija Marinković je stekla visoko obrazovanje i titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Završila magistarske studije iz farmakologije sa toksikologijom na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Kliničkog Centra Vojvodine u Novom Sadu.

 

 

 

 

 

 

Pregled možete zakazati pozivom na (021) 426 488
Radno vreme za zakazivanje: Radnim danom od 8h do 20h
Subotom od 8h do 13h
Mi se nalazimo: Vršačka br. 21, Telep
21000 NOVI SAD

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *