Dr Bojan Vuković

2019-03-05T18:28:43+01:00

Bogato iskustvo stiče radeći na Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Vojvodine, a angažovan je i kao saradnik i asistent u praktičnom izvođenju nastave iz predmeta interna medicina na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu za studije na srpskom i engleskom jeziku. Ima više objavljenih naučnih radova iz oblasti dijabetesa i endokrinologije. Autor je i koautor u više stručnih i naučnih publikacija. Član je Evropskog društva endokrinologa.

USLUGE:

  • Specijalistički pregled endokrinologa

  • Kontrolni internistički pregled

  • UZ štitaste žlezde

  • Punkcija štitaste žlezde

  • Prvi pregled i UZ štitaste žlezde

Saveti iz ordinacije

Kako održavati šećer u normalnim granicama

By |

Dugotrajno povišen nivo šećera u krvi (glukoze) uzrokuje oštećenja ćelija, u prvom redu malih i velikih krvnih sudova. Usled toga dolazi do oštećenja funkcije važnih organa. Najćešće su zahvaćeni oči, srce, bubrezi, mozak. Samokontrolom se obično meri šećer pre uzimanja bilo kakve hrane ili lekova, 2 sata posle jela i posle terapije i 15 minuta nakon fizičke aktivnosti (da bi se proverilo kako terapija i fizička aktivnost utiču na nivo šećera u krvi).

Poremećaj rada štitaste žlezde

By |

Kod kojih osoba se javlja poremećaj štitne žlezde? Koji su simptomi i koje su rizične grupe? Piše: Prof.dr Ljiljana Todrović-Đilas- internista endokrinolog Osobe sa pozitivnom anamnezom su osobe koje među bližim srodnicima imaju osobe sa poremećajem rada štitne žlezde. Osobe koje žive na području sa deficitom joda. Osobe koje su imale prekomernu upotrebu joda, bilo kroz tretman nekim lekovima ili tretman kontrastnim sredstvima za snimanje u radiologiji ili izlaganju dezinfekcionim sredstvima.