Dr Ružica Milosavljević  

Radiolog

2019-03-05T19:13:24+01:00

Izuzetan radiolog sa ogromnim iskustvom, u Consiliumu je zadužena za ultrazvučna i rendgenska snimanja. Uvek je pratila inovacije u radiologiji te se ona lično izborila da Dom zdravlja u Novom Sadu bude prvi DZ u Jugoslaviji, čiji su pacijenti mogli da imaju i ultrazvučne preglede, a to je bilo vreme kada u celoj Jugoslaviji nije bilo ultrazvučne dijagnostike u domovima zdravlja. Posebno je prijatan lekar, voli ljude i kontakt sa pacijentima, a svojom predanošću radiologiji kroz ceo radni vek, odličan je tumač nalaza i izuzetan konsultant u daljem usmeravanju pacijenata.

USLUGE:

  • RTG – sva RTG snimanja

  • UZ gornjeg abdomena

Saveti iz ordinacije

Sumnjiva promena na dojci, šta činiti

Kome se radi ultrazvuk dojki i da li je štetan?
Ultrazvuk dojki se radi mlađim osobama od 40. godine i apsolutno nema štetnih uticaja. Ovom metodom je moguće dijagnostikovati dobroćudne tumore i ciste sa velikom preciznošću, ali metoda ne može da zameni mamografiju u otkrivanju karcinoma dojke. Kome se radi ultrazvuk dojki i da li je štetan?
Ultrazvuk dojki se radi mlađim osobama od 40. godine i apsolutno nema štetnih uticaja. Ovom metodom je moguće dijagnostikovati dobroćudne tumore i ciste sa velikom preciznošću, ali metoda ne može da zameni mamografiju u otkrivanju karcinoma dojke.