Dr Dragana Balać

//Dr Dragana Balać

Dr Dragana Balać

2019-09-17T12:45:35+02:00

Mr sc dr Dragana Balać, lekar specijalista higijene, dugogodišnje iskustvo u Savetovalištu za ishranu, kao u u oblasti vezanu za zdravstvenu ispravnost hrane.

Poseban interes je za bolesti vezane za mentalno uslovljene poremećaje uzimanja hrane (anoreksija, bulimija) uz sve ostalo što je navedeno za bolesti vezane za ishranu.

USLUGE:

  • Specijalistički nutricionistički pregled

Saveti iz ordinacije

Endokrinologija

By |

Znaci povećane funkcije su: ubrzan srčani rad, nervoza, pojačano znojenje, drhtanje, učestale stolice, mršavljenje uz normalan apetit. Znaci smanjene funkcije su: umor, pospanost, podbulost lica, otoci celog tela, gojaznost, neredovne stolice, zatvor, preterana hladnoća i suvoća kože, bolovi u mišićima. Zapaljenje štitaste žlezde može biti akutno/subakutno i hronično.BAVI SE SVIM BOLESTIMA ENDOKRINIH ŽLEZDA. Najčešće su bolesti štitaste žlezde i šećerna bolest.
BOLESTI ŠTITASTE ŽLEZDE se dele na poremećaj funkcije, povećana - hipertireoidizam i smanjena hipotireoidizam, uvećane žlezde koje se nazivaju struma, zapaljenja štitaste žlezde i tumori. Uzroci bolesti štitaste žlezde nekada su nedovoljno jasni, nasleđe je značajan uzročni faktor, autoimune bolesti uzrokovane antitelima, kao i uzroci iz spoljašnje sredine, stres, prekomerni unos ili nedostatak joda, zračenje i dr. Mnogo su češće kod žena, u odnosu na muškarce 5:1 do 10:1.